L'escola presenta la sol·licitud per el projecte Transformem els patis

Aquest més de maig l’escola ha presentat la sol·licitud per participar en el projecte “Transformem els patis” de l’ajuntament de Barcelona. Durant el mes de juny se seleccionaran les escoles que participaran enguany en aquest projecte. Esperem que la nostra escola sigui una de les seleccionades.

Transformem els patis és un programa que te com a objectiu la naturalització de l’espai d’esbarjo i joc, fomentant dinàmiques i relacions igualitàries i promovent el joc actiu i l’us comunitari de l’escola com a equipament de barri.

El protagonistes de la transformació seran els membres de la comunitat educativa: professorat, alumnes, membres del AFA, personal de l’espai de menjador… El projecte té la missió d’acompanyar i facilitar recursos per a desenvolupar un procés de reflexió sobre el pati amb l’objectiu de generar una mirada crítica que permeti plantejar un canvi conceptual i pedagògic, i un canvi físic d’aquest espai de convivència.

Per què volem participar en aquest projecte?

L’any 2020 es van dur a terme unes obres estructurals importants als patis de l’escola, amb l’objectiu de fer-lo més segur. Principalment es van canviar les tanques perimetrals i es van reparar elements estructurals que eren perillosos.

Amb la reforma es va anul·lar una de les pistes, picant-la a petits trossos i deixant unes jardineres amb arbres molts petits que trigaran anys en donar ombra. El resultat ha estat que tenim una pista a mig picar, que no és ni pista ni pati naturalitzat. A més a més, els patis no tenen gairebé zones d’ombra i només tenim unes petites estructures de joc a la zona d’infantil.

Ara que ja tenim uns patis segurs per els infants, volem anar un pas més endavant i aconseguir uns patis més naturals, verds, saludables, jugables, inclusius i coeducatius.

Així mateix, volem habilitar més espais d’ombra per fer front la calor que ens afecta cada estiu més i crear espais de joc més naturals i verds amb estructures sostenibles per a totes les edats.

Quines millores proposem?

Naturalitzar la pista no esportiva i dotar-la d’elements d’ombra per reduir la calor, així com d’estructures de joc de materials sostenibles.

  • Augmentar la superfície de terra, picant bona part de la pista.

  • Plantar arbres que donin suficient ombra.

  • Posar un tendal fix a la part de tarimes on hi ha l’àgora.

  • Posar estructures de joc a la part de terra i pintar el paviment a la part de l’àgora.

Pati de cicle inicial

  • Millorar el drenatge. Actualment quan plou es fa un gran bassal a tot el pati.
  • Posar una estructures de joc.
 

Pati d’infantil:

 

  • Posar un tendal fix.

  • Posar estructures de joc. L’estructura que hi havia es va treure per mal estat fa gairebé 2 anys i no s’ha posat res en el seu lloc.

Català
Skip to content