Comissió "Millorem el pati"

Qui som?

Elena  Quintanilla

Lucía Serrano

Elena Lacort

La comissió està formada per famílies preocupades per la salut dels nostres infants i volem proposar millores als diferents espais del nostre pati, per tal de fer-lo més natural, verd, saludable, jugable, inclusiu i coeducatiu.

Què fem?

Sabíeu que els arbres poden crear una diferencia de 2-3 °C durant el dia, respecte a zones sense arbres? Els arbres generen un efecte refrescant i milloren la sensació tèrmica en zones urbanes.

Sabíeu que un estudi recent diu que la presencia de vegetació millora la salut mental dels infants?

Sabíeu que cada any tenim temperatures més elevades a l’estiu i més onades de calor?

Per això és necessari tenir arbres que donin una bona ombra: millor si són caducifolis de fulles grans o bé de fulla petita amb dosser obert. També necessitem tendals i pèrgoles que facin ombra als espais més assolellats del nostre pati. Finalment, cal minimitzar les superfícies pavimentades i fer servir materials de pavimentació frescos i/o d’albedo alt, per reflectir la calor.

A la comissió “Transformem els patis” proposa millorar el confort tèrmic i la salut a la nostra escola, perquè cada cop patirem la calor més aviat a l’estiu i amb més intensitat. Els nostres infants necessiten espais d’esbarjo confortables, però també inclusius, jugables i coeducatius. I per això també demanem estructures de joc sostenibles i adequades per cada edat.

El projecte que us presentem defensa un pati més verd, saludable i confortable, i alhora més inclusiu, jugable i coeducatiu. En el següent vídeo us presentem les millores que volem per transformar la pista, el pati de cicle inicial i el pati d’infantil:

Entre totes i tots ho farem possible!

Contacte

Si voleu participar en la comissió, teniu alguna proposta o voleu resoldre algun dubte, si us plau, envieu-nos un mail a afa@afapaucasalshorta.cat.

Us hi estem esperant!

Català
Skip to content